Με αφορμή την αποκάλυψη ότι 309 εκατομμύρια αριθμοί τηλεφώνου χρηστών του Facebook πουλήθηκαν για 540 δολάρια (περίπου 0.0002 cents το ένα) στο dark net στις αρχές του έτους, γίνεται πιο επιτακτικό να μην εκθέτετε τον εαυτό σας στα κοινωνικά δίκτυα. Όσο λιγότερες προσωπικές πληροφορίες (ημερομηνία γέννησης, αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση κατοικίας κλπ) παρέχετε, τόσο δυσκολεύετε το έργο των απατεώνων που θα προσπαθήσουν να τις αξιοποιήσουν και να σας εκμεταλλευτούν.

Προσέξτε τα ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορεί να είναι απόπειρες phishing. Δείτε πώς μπορείτε να περιορίσετε ποιες πληροφορίες μπορούν οι απατεώνες να συλλέξουν για εσάς από το Facebook:

  1. Στο Facebook, μεταβείτε Settings & privacy.
  2. Επιλέξτε See more privacy settings.
  3. Ορίστε όλα τα σχετικά πεδία σε Friends or Only me.
  4. Ορίστε “Do you want search engines outside of Facebook to link to your profile?” σε No.

Επίσης, αν και δεν υπήρξε αποκάλυψη passwords σε αυτήν την παραβίαση, εξασφαλίστε ότι έχετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης στο Facebook και ότι δεν είναι ίδιος με αυτόν που χρησιμοποιείται σε άλλους ιστότοπους. Τέλος, εάν δεν έχετε ήδη προστατεύσει το λογαριασμό σας με έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA), κάντε το. Ακόμη κι αν αποκαλυφθούν το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασής σας, το 2FA μπορεί να τους εμποδίσει να αποκτήσουν πρόσβαση στο λογαριασμό σας. Στο Facebook, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το 2FA μεταβαίνοντας στις Settings > Security and login.

Πηγή